Begagnade fönster

Hur ser det ut hemma hos dig idag, har du problem med kalla golv på vinterhalvåret och även skyhöga elräkningar om du värmer upp huset med el. Det är dags att göra någonting åt dessa problem vilket kommer även att de din ett bättre och mer energibesparande hem. Så vi skall gå igenom vad du kan göra för att förbättra begagnade fönster.

Populära byggvaruhus som säljer prisvärda fönster, altandörrar och ytterdörrarKöp fönster och dörrar hos Skånskabyggvaror.se


Till Skånskabyggvaror.se
Skånskabyggvaror.se drivs av visionen att kunderna ska vara nöjda. Här hittar du byggvaror till låga priser. De ansvarar för att varorna levereras i tid, att kvaliteten håller vad den lovar, att monteringsanvisningarna är tydliga och att man enkelt ska kunna få kontakt vid frågor och funderingar.


Köp fönster och dörrar hos Hemfint.se


Till Hemfint.se
Hemfint.se säljer prisvärda dörrar, fönster, badrumsprodukter och mycket annat över hela Sverige. Låga priser i kombination med hög servicegrad och snabba leveranser har de lyckats attrahera tusentals nöjda kunder. Hemfint erbjuder både marknadsledande priser genom mycket stora inköp av standardprodukter.

Först och främst så gör vi så klart renoveringen på sommartid, och börjar genom att plocka ner det begagnade fönstret. Börja med att slipa och rengör fönstret och kontrollera kvalitén om det finns ställen som har börjar ruttna. Du kan få liv i ett gammalt fönster i några år till så att säga men det kommer aldrig att bli lika energieffektivt som de nya fönstren är, så det handlar om att beräkna om det är värt arbetet och mödan. Men vi säger att fönstret är ok, och vi slipar det och täcker även sprickor med mera med spackel och sen målar dem så kommer fönstret att nästan bli som nytt igen. När det begagnade fönstret har riktigt torkat så kommer vi till slutfasen som är fönsterlisterna vilket är bland det viktigaste för att fönstret inte skall släppa in kalluft.

I steg två när du hänger upp fönstret igen så kontrollera att det stänger ordentligt och att det inte finns glipor, då har du gjort allt du kan med en snabb renovering av dina fönster. Ett annat sätt som används idag är att man klär in sina gamla fönster med så kallade aluminium profiler vilket har blivit populärt på exempelvis bostadshus med mera. Eftersom kostnaderna blir så klart högre med att byta ut fönstren helt mot att klä in dem. En viktig sak som många glömmer med sina begagnade fönster är att titta över även sin från och tilluft i hemmet. I ett gammalt hus så finns det troligen ingen tilluft utan bara frånluft vilket betyder att det blir ett undertryck i ditt hem och naturens lagar hittar ställen för att kompensera med tilluft och det brukar resultera i att det tjuter runt fönster för att luften hittar springor där. Detta går då att kompensera idag med så kallade fönster filter som sitter över fönstren och släpper in luft.

Nu har du fått olika tips hur du kan reparera dina begagnade fönster, men det också så klart att köpa begagnat av bra kvalité som vissa har reparerat och säljer vidare. Det finns ett otroligt utbud av olika knep och tricks. Men i slutändan så är det bästa att köpa nya fönster eftersom de kommer att hålla betydligt längre än begagnat så klart och även vara mer effektivt mot kyla eftersom de är uppbyggda på ett helt nytt sätt. Så nu är det upp till dig för att bestämma dig vad du vill göra med dina fönster, men har du problem med kyla på vintern så se över dina fönsterlister, det är viktigast för att inte du skall behöva slösa med så mycket energi, och har du sprickor så kan du snabbt lösa det med lite Silikon tillfälligt.