PVC-fönster

Val av fönster är inte det lättaste. Vad ska man tänka på och var är det som är viktigt för att fönstren skall hålla under många år och även vara så underhållsfria som möjligt. Vi skall heller inte glömma viktiga aspekter som energi och miljövänlighet.

Populära byggvaruhus som säljer prisvärda fönster, altandörrar och ytterdörrarKöp fönster och dörrar hos Skånskabyggvaror.se


Till Skånskabyggvaror.se
Skånskabyggvaror.se drivs av visionen att kunderna ska vara nöjda. Här hittar du byggvaror till låga priser. De ansvarar för att varorna levereras i tid, att kvaliteten håller vad den lovar, att monteringsanvisningarna är tydliga och att man enkelt ska kunna få kontakt vid frågor och funderingar.


Köp fönster och dörrar hos Hemfint.se


Till Hemfint.se
Hemfint.se säljer prisvärda dörrar, fönster, badrumsprodukter och mycket annat över hela Sverige. Låga priser i kombination med hög servicegrad och snabba leveranser har de lyckats attrahera tusentals nöjda kunder. Hemfint erbjuder både marknadsledande priser genom mycket stora inköp av standardprodukter.

Många idag tänker sig fönster utan att läsa på att det är endast tillverkade i trä, men det var för länge sedan, och har du ett gammalt typ av hus så har du säkert fönster av just trä. Då vet du också att du behöver underhålla dem vid jämna mellanrum för att de inte skall ruttna genom att slipa grundmåla och täcka med täckningsfärg. Men som tur är så har utvecklingen gått framåt då det finns idag så kallade PVC-fönster som även är helt miljövänliga eftersom materialet är nedbrytbart.

PVC-fönster är ett alternativ till trä och aluminium fönster men kommer troligen att hålla längre och är heller inte riktigt så kostsamma som aluminium är. Du väljer helt själv om du vill sätta in 2-glas eller 3-glas fönster och den stora skillnaden är att 3-glas skyddar så klart bättre mot ljud vilket är bra om du bor på en hårt trafikerad gata, och vill ha mer lugn och ro. Men det är inte allt, ett 3-glas fönster sparar energi bättre vilket är att tänka på i dessa tider då det är ganska dyrt att värma upp sitt hus, och då allra helst om man har ett eluppvärmt hus.

Många tror till exempel att PVC-fönster kommer att spricka eller utsättas för missfärgningar men det är helt fel, om man väljer ett bra fabrikat med bra kvalité. Det finns exempel på tillverkare som har placerat sitt PVC-fönster utomhus under 30 år för att folk skall kunna beskåda att det faktiskt se ganska nytt ut fast det har 30 år på nacken, Inte så tokigt.

Billiga PVC-fönster och plastfönster

Du hittar lätt alla dessa seriösa tillverkare på internet och de kommer att hjälpa dig att välja rätt fabrikat. Ta även hjälp av olika forum där andra har satt in PVC-fönster av 2-glas eller 3-glas fönster och de kommer att ge dig tips och nya idéer. Om du fortfarande är skeptisk till PVC-fönster så skall du läsa vidare och du kommer att bli övertalad, för att du kommer slippa allt var underhåll heter och det enda som du behöver göra är att tvätta fönstren och kanske byta lister någon gång. Men det är allt och priset är också mer fördelaktigt än att köpa av aluminium vilket är ett dyrare material. Du kommer på detta sätt att spara energi och vara miljömedveten och du slipper underhållet. Kostnaderna blir mindre än aluminium vilket gör att det blir en bättre investering och hållbarheten är lång. Kanske lika lång som hela husets livslängd. Tänk på att om du värmer upp med el så ta 3-glas fönster för det kommer du att ha igen ganska snabbt för att uppvärmningskostnaderna kommer att gå ner ganska snabbt samtidigt som du kommer att märka ett bättre inomhusklimat med PVC-fönster.